Om oss

Föreningen förvärvade fastigheten i februari 2011.

Det finns 56 lägenheter i huset fördelat på 2 trapphus. Båda trapphusen är försedda med portkod samt hiss. Tvättstuga, cykelrum samt lägenhetsförråd finns i källarutrymmet. Föreningens hus på Törnerosgatan 2 ligger centralt i Eskilstuna och det är härifrån nära till det mesta.


Rakt över gatan från vårt hus ligger den vackra Stadsparken.  Stadsparken med sina vackra planteringar, skulpturer och lekparker är också populär att besöka för en picknick. Klosters Kyrka, med sina tvillingtorn, är också den placerad i nära anslutning till BRF Strandpalatset.


Det finns ett föräldrakooperativ på angränsande gård och det finns 3st kommunala förskolor inom 700meter. I området finns även flera dagmammor.


Slottsskolan är en anrik grundskola med klasser från Fk –ÅK6. Slottsskolan ligger 450m bort. Årbyskolan är en grundskola som har klasser FK – ÅK9. Årbyskolan ligger ca 1 km bort.


Det finns goda möjligheter att pendla till annan ort från Eskilstuna. Tex tar tåget till & från Stockholm Central till Eskilstuna bara 1 timma enkel resa! BRF Strandpalatset är

centralt placerat med bara 1,3 km till central- stationen.


Kuriosa:

På platsen där Törnerosgatan 2 ligger idag fanns tidigare ett hus, som i folkmun kallades för Strandpalatset. På 1970-talet revs det huset och 1981 stod dagens hus färdigt. När vi skulle välja namn till vår Bostadsrättsförening föll det sig naturligt att välja BRF Strandpalatset.
Strandpalatset, gathus, Eskilstuna Stad, Södermanland, uttalades "stràmpalàtse". Namn på huset Strandgatan 10-12, för sin tid mycket elegant och bebott av förnämt folk. Lars Hellberg 1950

Miljön i området är fantastisk!

Lite avståndsinfo:

Ica Nära                               100 meter

Hemköp Smeden               350 meter

Fristadstorget (city)            500 meter

Sporthall/Badhus               600 meter

Mälardalens högskola       1,0 km

Eskilstuna Centralstation  1,3 km

Mälarsjukhuset                   1,8 km

Parken Zoo /Tuna Park      3,2 km